Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Профил на surv
Име:
survivor fromhall

Пол:
мъж

Град:
София

Статистика
Популярни постинги:
0

Постинги този месец:
0

Гласове този месец:
0

Коментари този месец:
0

Любими блогове:
0

Блогъри добавили в любими:
1

Блог вълни:
0
Последни постинги
 Не живей с миналото си.

            Нещата които са се случили в миналото могат само да ти помогнат като си извлечеш поука от тях. И до там. Не живей с миналото си. Не можеш да напишеш нова страница ако постоянно четеш старата.

 

Не си губете времето с грешните хора.

            Животът е прекалено кратък, за да го пропиляваме с “енергийни вампири”. Около нас е пълно с хора, които се хранят с енергията ни, изсмукват ресурсите ни и ни използват. Дайте им “игнор”. Ако някой иска да се набута в живота ви, нека му стане ясно, че вие сте на първо място там. Вашите приятели са до вас, когато сте най- зле, а не обратното.

           

Не поставяйте себе си на  втори план.

            Колкото и силно да обичате един човек, ако в цялата история забравите за себе си, много е вероятно и човека да забрави скоро за вас. Вие сте най- важния човек във вашия живот.

 

Не се състезавайте с останалия свят.

            Със сигурност има хора, които правят нещо по- добре от вас. Правете това, което можете най- добре, вместо да се опитвате да бъдете по- добър футболист от Лео Меси.

 

Простете на всички, които са ви сторили нещо и не бъдете неблагодарни.

            Прошката е най- големият подарък, който можете да си направите. Ако някой ви е сторил нещо, това ще си остане за негова сметка. Животът не прощава. Простете му вие, не се самоизяждайте и продължавайте напред. Събуждайте се сутрин благодарни за живота, който имате.

 

Рискувайте.

            Не е страшно ако допускате грешки. Не греши този, който не работи. Но ако се скриете под юргана и очаквате, че нещата ще се променят сами, сте изпаднали в огромна заблуда. Излезте навън, застанете очи в очи с проблемите и поемете отговорностите си.

 

Не лъжете себе си.

            Можете да излъжете когото и да е, но ако не сте искрен със себе си, ще се върнете отново пак там. Под юргана, при проблемите.

 

Не можете да си купите щастие.

            Ферари Тестароса струва страшно много пари, но любовта, смехът, работата, бирата с приятели не могат да се измерват с финикийски знаци.

Категория: Лични дневници
Прочетен: 578 Коментари: 0 Гласове: 0
 Преди 75 години, на 11 декември един крал доброволно се отказва от кралството си. Кралят е Едуард VІІІ и е вторият британски монарх от Уиндзорската династия. Коя е причината един крал доброволно да абдикира? Причината се нарича Уолис Симпсън, една не особено красива, невзрачна и разведена жена. Царуването му продължава едва 11 месеца. Църквата, чиято глава е кралят остро порицава срамната за тях връзка, парламентът отказва да й даде титла и въпреки всичко кралят е непреклонен.
Някои неща нямат логично обяснение. Кралят среща една грозновата жена, но тя е такава само за останалия свят. Не и за него. Превръща се в най- важното нещо в живота му. От този момент нататък нищо друго няма значение. Нито тронът, нито църквата, нито мненията на хората. Колко от нас са срещнали своята "грозна" жена?
Категория: Забавление
Прочетен: 428 Коментари: 0 Гласове: 1
 Когато се роди едно прасе, няколко неща са абсолютно сигурни. Първо, че прасето ще бъде хранено редовно. Второ, кочината му ще бъде почиствана ежедневно. И накрая... зимната традиция ще го сложи под ножа и неговото съществуване ще придобие смисъл. Прасето не може да избира своята съдба. Кой може да избира своята съдба?
Категория: Лични дневници
Прочетен: 366 Коментари: 0 Гласове: 0
 Точно преди 70 години японците нападат в гръб САЩ, като правят на мармалад тихоокеанската им база в Пърл Харбър. Американците, като видни патриоти дори си направиха едноименен филм. Гледах го три пъти, защото обичам да гледам Кейт Бекинсейл. Не знам дали тя знае, че обичам да я гледам.

         Та думата ми е, че не е готино да нападаш в гръб. И когато го направиш, Животът ще ти го върне. По един или друг начин.

         Макар че като се замисля…, да нападнеш в гръб Кейт Бекинсейл с букет цветя не е чак толкова лоша идея.

Категория: Забавление
Прочетен: 250 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 07.12.2011 10:06
 Ако някой си спомня, на 06 декември 1992 г. швейцарците с референдум се отказват от влизане в ЕС. Даа… сега чувам как всички дружно скачат и казват: “Ама те са богати и могат да правят каквото си искат.”

         Ами богати са. И правят каквото си искат.

А ние защо не сме богати? Коя е причината? 

Категория: Забавление
Прочетен: 256 Коментари: 0 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: surv
Категория: Тя и той
Прочетен: 28697
Постинги: 23
Коментари: 7
Гласове: 31
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930